Csodás autók, nagyszerű hangulat a Dunakanyar Trophy-n

Július 1-én rendeztük meg a Millers Oils Classic Kupa 2023 harmadik futamát, a Dunakanyar Trophy-t. A nyolc mért szakaszból álló viadal Dunaksziről indult és Nagymaroson fejeződött be.

Szerencsére már hetekkel a rajt előtt úgy tűnt az időjárás-előrejelzések alapján, hogy kiváló idő lesz azon a hétvégén, sőt tartottunk egy kicsit tőle, nehogy tikkasztó kánikula várja a különleges veteránokból és hobbiautókból álló mezőnyt. Végül 25-30 fok körüli hőmérséklet volt egész nap, és bár délután fenyegető fekete felhők borították be az eget, végül szerencsére nem mosta el az esőt a díjkiosztót.

Ismét örömmel vettük tudomásul, hogy a nevezési határidő lejárta előtt egy héttel betelt a létszám, hiszen elértük az előre meghatározott 50 fős nevezői limitet, sőt végül 51 páros vágott neki a Dunakanyar mesés vidékének. Azonnal az Auchan áruház parjolójában megtartott rajtceremónia után egy rövid, de technikás 1/100-as szakasz várt a résztvevőkre, akiknek Dunakesziről Fótra, Csomádra majd Veresegyházra vezetett az útjuk.

Érkeznek az autók Nógrádra, ahol kacsakaringós, trükkös pálya várta a csapatokat. Ezt kétszer teljesítették, eltérő idő alatt

Az első etap vége Galgamácsán volt, ahol a helyi önkormányzat kedves felajánlásával élve az új egészségház parkolójában pihentek meg a csapatok. A tízperces szussznást követően a Saubermacher Kft. panorámás magánútja felé vettük az irányt, itt egy újabb különpróbát abszolváltak a kocsik, majd Püspökhatvan, Acsa és Galgaguta következett, innen pedig – egy kanyargós, kiváló minőségű aszfaltcsíkon át – Nézsára tartottak a veteránok és youngtimerek, ahol pecsét került a menetlevelekre. A következő 1/100-as különpróba Nőtincsen, a délelőtti rész utólsó megmérettetése pedig Nógrádban volt, ahol a település központi részen parkoltak le a kocsik, hogy a legénység tagjai megebédeljenek.

Mindenki élvezte a verőcei 1/100-ast, ahol gombnyomásra indult a mérés

Az egyórás pihenőt követően még egy 1/100-as próbát teljesítettek a csapatok Nógrádon, ahonnan Vácra, s Verőcére tartottak az autócsodák (mindkét településen különpróba zajlott), végül – a kóspallagi pecsételőpont érintése után – Nagymaros Fő terére futottak be a járművek.

Háttérben Visegrád, előtérben pedig a szebbnél szebb négykerekűek. Nagymaros remek célhelyszínnek bizonyult. Fénykép: Tóth Bence

A verseny a Balaton Trophy-hoz hasonlóan szoros eredményt hozott, az oldtimer kategória első helyén Tóth Milán és Tóthné Máttyássy Adél végzett, akik egy 1983-as BMW 320i-vel teljeítették a 160 km-t meghaladó túrát. Másodikként Pálfi Péter/Pálfi Sándor/Opel Astra GSI trió, harmadikként pedig a Pintér Emil/Pintér-Varjas Vivien egység végzett Porsche 911-essel. A youngtimer osztályban Szerencsés Árpád és Virág Ádám duó győzedelmeskedett, a második pozíciót Turán Krisztián és Turán Nelli kaparintotta meg, míg harmadikként a Váradi Ferenc Bence/Váradi Ferenc páros futott be. A Porschology kupában Mátics Zoltán lett az első, a Mercedes SL kupában Pintér Emil nyakába akasztottuk a trófeát.

A részletes végeredményt itt találjátok:

Dunakanyar Trophy – Végeredmény sorrendben

A bajnokság állását ide kattintva érhetitek el:

Millers Oils Classic Kupa – Bajnoki pontállás

A versenyen készült megannyi képet pedig megnézhetitek a Galériára kattintva.

Gratulálunk a díjazottaknak, és jó készülődést kívánunk az idény utolsó futamára, a Bakony Trophy-ra, mely szeptember 9-én lesz.

X