Áprilisban rajtol a Millers Oils Classic Kupa

Tavaly volt az első év, hogy az Oldtimer Rally Trophy csapata 1/100-as különpróbákból álló ügyességi túraversenyt szervezett öreg járművek részére. Már a sikeres első év zárófutama után elhatároztuk, hogy 2023-ban többfutamos bajnoksággal szeretnénk megörvendeztetni a veteránosokat és a youngtimer járművek tulajdonosait. Ősszel el is indult a munka, de sajnos decemberben tragédia történt: autóbalesetben elhunyt barátunk, Almási János, aki szívvel-lélekkel fejlesztette eszközeinket, rendszereinket. A veszteség mindnyájunkat letaglózott, ugyanakkor tudtuk, hogy ő is azt szeretné, ha tovább vinnénk, amit közösen elkezdtünk. Összeállt ezért a tavalyi csapat és elhatároztuk, hogy folytatjuk a felkészülést. Mi több, eddigi támogatóink is kitartottak mellettünk, ráadásul az angol Millers Oils termékeit forgalmazó Industrial Investment Zrt. azt a döntést hozta, hogy az elsőrangú olajairól híres márka névadó szponzora lesz idei évi sorozatunknak.

Mindent beleadunk!

Örömmel jelenthetjük hát be, hogy útjára indul a Millers Oils Classic Kupa, mely négy futamból áll. Elsőként április 29-én találkozhattok velünk, éspedig a Gerecse és a Vértes legszebb útjain kalandozunk majd. Május 20-án a Balatonfelvidékre látogatunk, július 1-én a Dunakanyar, ezt követően szeptember 9-én Bakony környéke ad otthont a sorozat egy-egy futamának. A Millers Oils Classic Kupa futamai 130-160 km hosszúak, egy-egy viadalon 6-8 mért szakasszal várjuk a versenyzőket.

A részvételhez továbbra sincs szükség versenyzői igazolványra és a járművel szemben sem támasztunk extra feltételeket, érdemes ugyanakkor stoppert és precíz méterszámlálót – akár digitálisat, okostelefonos alkalmazással működőt – használni, mert ezek segítségével lehet pontosan teljesíteni a feladatokat. A versenyeken a járművek nem konvojban haladnak, mivel percenkénti indítással rajtolnak, ebből kifolyólag nem torlódnak fel a mért szakaszoknál és a teljes távon sem. Az úgynevezett időellenőrző állomásokon percre pontos érkezést várunk el, viszont az időterv nem „szoros”, ezáltal nem kell sietniük a párosoknak.

Nevezz minél hamarabb!

A sorozat egyes futamain 40 000 Ft a részvételi díj. Ez két főre, egy járműre szól, és magában foglalja az itiner, a menetlevél, a matrica, az innivaló, továbbá a prémium szendvicsből, illetve desszertből álló ebéd árát. Plusz díj ellenében további tagok is csatlakozhatnak az egyes csapatokhoz. A futamokon belül külön kupákat is kiírunk, így akár egy 8-10 fős társaság is külön kupáért (különdíjért) versenyezhet. A kiírás megtalálható itt, jelentkezni pedig a Classicsprint.hu oldal Nevezés menüpontjára kattintva lehet.

 

X