Május 25-én rajtol a Mátra Trophy!

Egy hete, április 20-án zajlott a Millers Oils Classic Kupa első idei versenye, a Jászság Trophy. Nagy örmünkre 58 veterán, youngtimer és különleges sportkocsi vágott neki a közel 160 kilométeres túrának, melynek mezőnye a budapesti Aeroparkból indult, majd – a Tápióság és a Jászság legszebb útjait, illetve többek között Üllőt, Péterit, Gombát, Úrit, Sülysápot, Tápiószecsőt, Tápióságot, Tápiószentmártont és Farmost érintve – Jászberénybe futott be. Itt egyórás pihenőt tartottunk, ezt követően – a népes helyi közönség nagy megelégedésére – két 1/100-as szakasszal folytatódott a program.

A jászjákóhalmi kitérő után Nagykátára, a Magyar Autóklub állomására tértünk be egy különpróbára, s végül a Tölgyes Csárda következett, ahol jó hangulatú ebéddel és díjkiosztóval zártuk a vidám szombati programot. Az autók több kategóriában vívtak csatát, s rengeteg serleget, érmet kiosztottunk. Az OT1-es, azaz a legidősebb autók osztályában Ungvár Tibor és felesége, Ungvárné Héder Éva győzedelmeskedett (246 hibaponttal) Vámos László és Kosik Éva (337 hiba), valamint Hajdú Miklós és Kollár Judit (349 hiba) előtt, míg az OT2-eseknél a tavalyi összetett bajnok, Tóth Milán és Tóthné Máttyássy Adél lett az első (113 hibaponttal), őket Őrfalvy Árpád és Ágoston Tünde (249 hiba), valamint Egri Gábor és Egri Sára Bernadett (253 hiba) követte. Az abszolút győztesek Tóth Milánék lettek, akik remek versenyzéssel és végig kiváló, egyenletes teljesítménnyel érdemelték ki a fődíjat, továbbá a Millers ajándékcsomagot.

Már egy hónap sincs hátra, és jön a második forduló, azaz a Mátra Trophy. A május 25-én, reggel 10 órakor kezdődő program rajtja Hatvanban lesz, s az autók Pásztóra, majd a Felső-Mátrába tartanak, ahol egyórás pihenő vár a kocsikra. Innen aztán visszakanyarodnak Pásztó, illetve Tar irányába, majd Sámsonháza érintésével jutnak el Salgótarjánba. Itt nem mindennapi eseményhez csatlakozunk, tudniillik aznap rendezik a Cyclekart Hungary Motorsport Club helyi viadalát, ahol – a lezárt Fő téren kialakított pályán – a Mátra Trophy mezőnye is végigmehet. Ebéddel vár minket a Mid Engine Garage csapata, mégpedig különleges olasz fogásokat kóstolhatnak meg a versenyzők a roppant hangulatos, autós relikviákat felsorakoztató bisztróban. A díjkiosztót 16 és 17 óra között a Fő téren tartjuk, ahol a cyclekartok döntőjét is megnézhezik a résztvevők.

A nevezési lista már megtekinthető, ám van még néhány helyünk a futamra. Aki szeretne nevezni, regisztrálhat ezen a linken, s elolvashatja a részletes, teljes sorozatra vonatkozó a kiírást itt!

 

 

X