Meghódítottuk a Balaton-felvidéket

Május 20-án zajlott a Millers Oils Classic Kupa 2023 második futama, a Balaton Trophy. Bár az időjárás előrejelzések alapján egy héttel a program előtt még arra számítottunk, hogy bizony eső és kellemetlen, hűvös idő várja majd a résztvevőket a balatonfüredi rajtál, csodás körülmények, napsütés és 22-24 fokos meleg fogadta a gyülekező járműveket és utasaikat.

Nagy örömünkre a nevezési határidő lejárta előtt egy héttel kitehettük a képzeletbeli „megtelt” táblát, hiszen elértük az előre meghatározott 40 fős nevezői létszámot, sőt végül még négy további versenyzőt is fogadtunk, így 44 páros vágott neki a Balaton-felvidéknek. Rögtön a rajtnál két összefűzött szakasz várta a csapatokat, akik az Annagora Aquaparkból Aszófőre, majd onnan – Pécsely és Hidegkút érintését követően – Tótvázsonyba gurultak.

Az első etap vége Vigántpetenden volt, ahol a Petendi Langalló kedves tulajdonosai látták vendégül az alakulatokat. Egyórás pihenőt követően Nagyvázsony, Mencshely, Balatoncsicsó következett, innen pedig – a nemrég teljesen felújított erdei úton át – Monoszlóra tartottak a veteránok és youngtimerek, ahol pecsét került a menetlevelekre. A következő 1/100-as különpróba Zánkán volt, az utolsó pedig Balatonakaliban.

Innen Dörgicsére és Vászolyra kirándultak a csapatok, majd visszatértek Fövenyesre, ahol rendhagyó különpróbán mérhettk össze vezetési tudásukat a párosok tagjai: gokartozás várt a mezőnyre. A Fövenyesi Gokartpályán három kört kellett megtenni, és a legpontosabb sofőr a Millers Oils különdíját kapta.

Az oldtimer kategória legjobbjai a dobogón

A Balaton Trophy mezőnye végül Aszófő és Tihany érintésével tért vissza Balatonfüredre, ahol fotózás, szendvicsezés és díjkiosztó várta a lelkes indulókat. A verseny a Vértes Trophy-hoz hasonlóan szoros eredményt hozott, az oldtimer kategória első helyén Petrics Ákos és Petrics Pál végzett, akik egy 1993-as Mercedes C124-essel vágtak neki a mintegy 125 kilométeres viadalnak. Másodikként Mátics Zoltán és Mátics Zoltánné, harmadikként pedig Pintér Ákos és Molnár Dominika végzett. A youngtimer osztályban a Váradi Ferenc Bence/Váradi Ferenc duó győzedelmeskedett, a második pozíciót Szerencsés Árpád és Virág Ádám kaparintotta meg, míg a harmadikat Szabó Péter, aki Takács Tímeával indult. A Porschology kupában Mátics Zoltán lett az első, az ezüstérmet Gál István, a bronzot pedig Thury Béla érdemelte ki. Gratulálunk a díjazottaknak, és jó készülődést kívánunk a Dunakanyar Trophy-ra.

X